Mas Buret
Inici Productes Galeria Saber-ne més Contacte Botiga on-line
 
Per saber-ne més
Què és Mas Buret?
És el nom d’una masia envoltada d’arbres: oliveres, ametllers, nesprers, pomeres, cirerers, pins,... Està situada sota el massís de la Tossa de Santa Margarida de Montbui entre els pobles de Montbui i el Saió.
Aquesta masia és la que dóna nom a la marca Mas Buret.
 
D'on prové la mel Mas Buret?
La mel Mas Buret prové de 250 arneres situades en diferents zones de les comarques del Penedès, l’Anoia, el Bages i la Cerdanya.
 
On estan situats els abellars més importants i quina vegetació envolta aquests entorns?
 • El primer abellar és el de “Mas Buret” situat en la mateixa masia. Les abelles liben el nèctar dels ametllers, les pomeres, els cirerers,... i les flors boscanes.
 • Abellar de “Sant Jaume de Domenys”, població prop de la costa on les abelles xuclen el nèctar dels romanins, la botja, la farigola i el bruc.
 • Abellar de “Sant Martí de Sarroca” en zona boscana on es treu mel de romaní i milflors.
 • Abellar de “Torrelles de Foix” les arneres donen mel de bosc. L’abellar es troba situat al bell mig d’un bosc frondós on floreixen romanís, botges, farigoles, brucs... i, en els camps, la ravenissa i els ametllers
 • Abellar de “Santa Maria de Miralles” en la cruïlla que ens porta a Sant Magí de Brufaganya venint de Santa Coloma de Queralt o Miralles trobem un abellar en una zona de bosc jove amb molts matolls, romanís, brucs i farigoles.
 • Abellars de “Castellfollit del Boix” en la actualitat tenim 3 abellars en aquest municipi. En tots ells les abelles liben les flors de vegetació autòctona en paratges pràcticament deshabitats.
 • Abellar de “Rajadell” en un paratge de gran bellesa les abelles extreuen el millor nèctar. Els romanís, la botja i la ginesta floreixen amb força a la primavera i, el setembre, el bruc i l’arboç.
 • Abellar a la “Cerdanya” a 1500 metres d’alçada on les abelles recullen el nèctar de les flors de muntanya i aprofiten els conreus de trepadella que donen una mel de consistència fina i suau.
 •  
  Quina seria a grans trets la història de la mel Mas Buret?
  La marca actual no existiria sinó fos per la constància i la cura de Jaume Oliva Claramunt i Núria Codina Mas, actuals propietaris de la finca i de les instal·lacions. Mas Buret era una finca oblidada que pertanyia a la finca de Cal Bisbal.  Cap als anys 70 arriba a mans dels actuals propietaris que hi fan importants millores com portar-hi aigua potable, electricitat i telèfon. Posteriorment cap als 80 s’inicia la construcció d’una nau de 200 metres quadrats per l’extracció, recol·lecció i envasament de la mel i el pol·len. Aquesta feina va paral·lelament lligada amb un creixement del nombre d’arnes.
  Cap als 90 s’obté el certificat d’Indústria Agrària i s’assoleix el nombre de 250 arneres amb una compra important d’arneres a Josep Calaf, apicultor de renom de Santa Coloma de Queralt.
  A l’any 2010 s’augmenta el nombre d’arnes i es millora l’equipament del local.
  En la actualitat, la marca es va consolidant en la zona d’Igualada i obrint-se mercat en  molts altres punts de la geografia catalana.
   
  Hi ha alguna diferència entre la mel Mas Buret i les altres?
  La mel Mas Buret és diferent a les mels importades, no és una barreja de mels originàries i no originàries de la CEE, és a dir, barreja de mels de la Península i mels d’altres països fora de l’Unió Europea. Les mels d’importació són molt més econòmiques que les mel del país però els controls sanitaris, segurament, no són tan estrictes com les d’aquí.   La mel Mas Buret és 100% mel del País. És una mel amb un procés artesanal des de la recol·lecció fins l’envasament. Es procura que les abelles estiguin en paratges naturals on puguin recollir el millor nèctar, a part, no s’utilitzen productes químics que puguin deixar residus en la mel.
   
  Masia Mas Buret
  Tornar a dalt